martes, 16 de octubre de 2007

GEGANTS BERNAT I ELIONOR


L'any 1985 a Vallgoguina ,com havia passat en moñs pobles veins, es desvetlla l'interes pels gegants i per iniciativa de l'Associació Cultural de Vallgorguina s'emprengue la construcció d'una parella. La constyrucció dels caps, ho va resoldre desinteressadament un artista mataroni, l'esculptor Antoni Pruna que va fe una obra notable.

A la fi , per la festa Major de la Merce de 1985, apadrinats pels gegants de Sant Celoni i d'Arenys de Mar, i amb la presència dels batlles d'aquestes viles i el de Vallgorguina, foren inagurats i per primera vegada ballaren davat de l'Ajuntament.

Els de Vallgorguina no podien ser menys i es decidi que serien el baró Bernat i de Montclus i la seva esposa Elienor. Aquets nobles personatges foren els primes senyors feudals que, entre las sevas terras, cap a l'any 1200, posseien la Parroquia de Sant Andreu de Vallgorguina. El seu castell encar avui dia és una ruina imposant a les aforas de Sant Esteva de Palautordera, i per aixó, a la sivella del cinturó, el gegant porta l'escut dels Montclus.

No hay comentarios: